Undgå fedtet hår

Er du en af dem der døjer med fedtet hår?
Så bare rolig, hjælpen er på vej!
Jeg har nemlig samlet forskellige tips, til hvordan man undgår denne irriterende plage.

Hvorfor får man fedtet hår?

Det skyldes simpelthen en overproduktion i talgkirtlerne. Bivirkningerne af dette kan være slapt, livløst og fedtet hår! Selv de fleste mennesker, som bruger utrolig meget tid på at style og beskytte håret, må sande, at de døjer med fedtet hår.

Sådan undgår du fedtet hår!

 1. Vask jævnligt håret et par gange om ugen med en god shampoo. Hvis du vasker håret hver dag eller hver 2. dag, kan håret blive fedtet. Sørg for at du bruger en shampoo og balsam, der er specielt egnet til fedtet hår. Personligt kan jeg godt lide Head & Shoulders, som findes i flere forskellige varianter.
  Du kan eventuelt også bruge en tørshampoo. En tørshampoo kræver ikke vand og heller ikke ret meget af din tid. Men vask dog stadig dit hår normalt, altså med vand og sæbe. Da jeg personligt ikke tror, det er særlig sundt for ens hovedbund i længden. En tørshampoo som jeg selv bruger en gang i mellem, og som jeg er super glad for er Big Sexy Hair Volumizing Dry Shampoo.
 2. Pas på når du vasker håret og lad vær med at gnid håret hårdt, da det kan fremkalde en større produkttion af sebum (olie).
  Tilfør kun balsam i spidserne og ikke ved roden. Du undgår derved at håret tynges yderligere.
 3. Hvis du reder dit hår hver dag,vil du gøre dit hår en stor tjeneste, ved at du kun gør det et par gange om ugen. Hvis dit hår dog er meget filtret af natur, kan du bare nøjes med at redde spidserne ud.
  Når du reder dit hår, reder du også nogle naturlige olier fra hovedbunden rundt i resten af dit hår.  Dermed produceres der mere olie de steder, hvor du har redet det væk fra. Undgå også at røre for meget ved dit hår, da du bare tilføre endnu mere olie og fedt til håret.

Alternative tips

 1. Du kan undgå fedtet hår, ved at rede talkum i dit hår. Talkummet absorberer nemlig de overskydende olier i dit hår. Samtidigt behøver du ikke at vaske dit hår så tit, da håret nu ikke syner nær så fedtet.
 2. Hvis du vil gå længere med at komme af med fedtet hår, kan du også reducerer mængden af fedt i din kost.
 3. Undgå olie hårkure.
Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Gode råd, Hår

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s